Desiré Niessen

leerkracht groep 1/2B De Eend
[email protected]

Jonge kinderen zijn nog heerlijk onbevangen en absorberen alles om zich heen. Ik probeer ze een breed aanbod te geven, waardoor ze kunnen ontdekken waar hun sterke en minder sterke kanten liggen. Naast het spelen in de klas, de dagelijkse kringmomenten en voorlezen vind ik het leuk om met de kinderen te zingen, te dansen, te knutselen, te tekenen, te gymmen en toneel te spelen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen leren dat ze fouten mogen maken. Als iets mis gaat lossen we het op. Soms door alleen maar je excuses aan te bieden, andere keren troost je een ander. Of heel eenvoudig, als er een beker omvalt, dan haal je een doek om het op te vegen. Ik hoop op deze manier dat kinderen uit hun schulp durven te kruipen en nieuwe dingen durven te proberen, want van fouten kun je leren.

Naast het werken met de kinderen vind ik het ook belangrijk om voor ouders toegankelijk te zijn. Even een gesprekje na schooltijd bij het ophalen van de kinderen, een belafspraak of via de mail.
Ik vind het mooi om te zien hoe een jonge eerste groeper zich in korte tijd ontwikkelt tot een zelfstandige kleuter, die zelfs kinderen uit groep 8 aan de regels helpt herinneren.
 

Cookie instellingen