Carol Tanke

leerkracht groep 5/6B De Papegaai
[email protected]
 
‘Een basis geven voor de toekomst’
 
‘In mijn groep probeer ik de kinderen een basis te geven voor hun toekomst. In groep 2 is dat gericht op beginnende geletterdheid, gecijferdheid en motoriek. Maar natuurlijk komt hier nog veel meer bij kijken. Zoals de sociale contacten binnen de groep: hoe ga je om met verschillende kinderen en hun emoties? Daar sta ik goed bij stil.
Dit leren van elkaar loopt ook door in groep 3. Ik stimuleer de kinderen om te blijven kijken naar elkaar en elkaar te helpen waar het nodig is. Persoonlijk vind ik het het leukst als kinderen met veel enthousiasme binnenkomen in groep 3, want: nu gaat het eindelijk gebeuren! Het leren lezen! Ook al is dat proces al veel eerder gestart. En als ze dat dan doorhebben, als ik dan die trotse gezichten zie… Dan ben ik ook ontzettend trots!

Ik laat een kind graag met een goed gevoel naar huis gaan. Dit is echt niet altijd haalbaar voor ieder kind, daarom blijft het onderwijs iedere dag weer een ontdekkingsreis. Wat kunnen we doen om dit toch voor mekaar te krijgen?!’
Cookie instellingen